Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vakbond: overleg cao VVT geklapt

De onderhandelingen over een cao voor werknemers van verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg zijn vastgelopen. De werkgevers trokken de stekker er uit, aldus Abvakabo FNV.
Vakbond: overleg cao VVT geklapt

De voornaamste geschilpunten waren volgens de vakbond het loon en de omvorming van het leeftijdsurensysteem.

Acties
De bonden gaan de werkgevers nu met acties onder druk zetten. De Abvakabo FNV denkt aan ludieke en creatieve acties. De mogelijkheden tot staken zijn beperkt, omdat dergelijke acties cliënten van de zorginstellingen zouden duperen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP, foto: stockxchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De werkgevers ActiZ willen voor de sector VVT 32 uur Levensfasebudget (vervanging van de seniorenuren) …. heel dom want dan ‘prijs je jezelf uit de markt’, toch? Want in alle andere zorgCAO’s is dit al vastgesteld op 35 uur met een overgangsregeling voor allen die dit jaar 50 en ouder zijn.
    Bovendien VVT is de enige sector waar buitengewoon-verlof en compensatie-feestdagen is opgenomen in het vaste aantal verlofuren per jaar (de bovenwettelijke uren of ook wel het ‘verlofmandje’ genoemd). In andere CAO’s worden deze verlofuren per situatie toegekend. En wat is het resultaat (vooral bij de Thuiszorg die deze regeling al meerdere jaren had) ? Er is bij velen een OVERSCHOT AAN VERLOFUREN! Reden: a. te weinig personeel om die uren op te nemen én b. (volgens mij) een te hoog aantal ‘bovenwettelijke uren’ (80 uur per jaar voor een fulltimer).
    Mijn advies aan de CAO-onderhandelaars: verlaag dit ‘verlofmandje’ met 3 uur (naar 77 uur per jaar voor 1 Fte) en geef ons ook 35 uur Levensfasebudget !

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.