Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond kondigt acties in welzijnssector aan

Vakbond Abvakabo gaat acties voorbereiden in de welzijnssector. Volgens de vakbond is het cao-overleg definitief vastgelopen. De werkgevers hebben niet gereageerd op het ultimatum van de bond, dat dinsdag afliep.
Vakbond kondigt acties in welzijnssector aan

Abvakabo gaat acties voorbereiden in de welzijnssector nu het overleg over de cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening definitief is vastgelopen. De werkgevers hebben niet gereageerd op het ultimatum van de bond, dat dinsdag afliep.
 
Salarisverhoging
De komende weken bepaalt de bond samen met de leden welke vorm de acties krijgen. De cao-onderhandelingen zijn vooral vastgelopen op het loon. De bond wil een salarisverhoging van 2 procent, de werkgevers bieden 0,2 procent.

Jongerenwerk
Het gaat om een cao voor 65.000 mensen die werken in onder meer welzijnswerk, peuterspeelzalen, het jongerenwerk en het ouderenwerk.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: ANP/Koen van Weel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.