Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond en Osira weer oneens over akkoord

Personeel van de zorginstelling Osira Amstelring heeft maandag in Amsterdam opnieuw het werk neergelegd. Volgens een woordvoerster van vakbond Abvakabo FNV probeert de organisatie onder eerder gemaakte afspraken uit te komen.
Vakbond en Osira weer oneens over akkoord

Begin september bereikten de vakbond en Osira Amstelring een akkoord over betere zorg en werkomstandigheden, na maanden van acties. Nadat vorige week de leden van Abvakabo FNV instemden met de overeenkomst, kwam de zorginstelling met een brief waarin ze aangaf dat ze toch nog een en ander in het akkoord wilde nuanceren.

Piekmoment
Osira Amstelring heeft de Abvakabo gevraagd om een verduidelijking in de tekst over het terugschroeven van de geflexibiliseerde werktijden van zorgmedewerkers. Het gaat over de piekmomenten op een dag, die kortdurend extra menskracht vragen, maar niet per definitie achturige diensten opleveren. De bond wil echter voor iedereen die dat wil een achturige werkdag.

Afgewezen
‘De dagelijkse praktijk vraagt nou eenmaal extra handen aan het bed op piekmomenten’, aldus de zorgorganisatie. Een piekmoment in de zorg is bijvoorbeeld de ochtend, als cliënten uit bed willen en gewassen, aangekleed en verzorgd willen worden. De Abvakabo heeft deze verduidelijking afgewezen en heeft het personeel opnieuw gevraagd het werk neer te leggen.

Schoonmaak
Ongeveer 25 personeelsleden van de huishoudelijke dienst in verpleeghuis Sint Jacob staken maandag. Zij houden zich onder meer bezig met de schoonmaak van de appartementen. Deze groep legde eind augustus het werk ook al neer.

Bron: ANP/Osira/ANP-Photo/Evert Elzinga

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.