Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TSN draait loonsverlaging niet terug

Thuiszorgaanbieder TSN gaat de loonsverlaging bij 43000 werknemers niet terugdraaien. Vérian in Apeldoorn kreeg vorige week wel die opdracht van de rechter.
salarisverlaging
TSN maakte begin dit jaar bekend 650 banen te schrappen en het loon van duizenden medewerkers te verlagen. - Foto: ANP XTRA

De lonen bij TSN zijn op het laagste niveau binnen de cao, maar dus nog wel conform de cao. Ookal had TSN dat liever anders gezien, zegt directeur Zion Jongstra in dagblad de Tubantia. Bij Vérian was dat niet het geval, daar kwamen de lonen lager uit dan de cao-regels, volgens Jongstra. ‘We konden niet anders’, zegt hij in de krant. Als hij de loonsverlaging zou moeten intrekken zou het bedrijf failliet gaan.

Thuishulp

TSN maakte begin dit jaar bekend 650 banen te schrappen en het loon van duizenden medewerkers te verlagen. Als gevolg van overheidsbeleid zijn sommige gemeenten gestopt met het financieren van thuishulp, waardoor TSN gedwongen wordt tot de ontslagen en verlagingen.

Vérian

De rechter oordeelde vorige week dat de loonsverlagingen bij Vérian onvoldoende onderbouwd is en in strijd met de cao. De verlaging van 20 tot 30 procent zou zo’n zeshonderd medewerkers treffen. De medewerkers van Vérian hebben maandenlang actie gevoerd en in spanning gezeten.

Irma Does (46) uit Tilburg houdt na tien jaar werken in de thuiszorg haar ogen open voor nieuwe mogelijkheden. In december ging de huishoudelijke tak van haar werkgever Thebe met bijna tweeduizend medewerkers failliet. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.