Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

‘TSN betaalt werknemers structureel te weinig’

Thuiszorg Service Nederland blijft een gevaar in de thuiszorg. Dat zegt de SP in Amersfoort. Achterstand van uitbetalingen aan werknemers loopt op tot 1200 euro per gedupeerde. Wethouder Gert Boeve doet ‘feitenonderzoek’.
'TSN betaalt werknemers structureel te weinig'

Uit een inventarisatie van het SP Meldpunt Klachten TSN blijkt dat werknemers structureel te weinig krijgen uitbetaald. Dat meldt RTV Utrecht. De vakbonden hebben een lijst met 37 punten opgesteld waaruit blijkt dat de dochter van schoonmaakbedrijf Asito zich niet aan de CAO houdt.

Achterstand
Werknemers komen een voor een met klachten over te weinig salaris, problemen met reiskostenvergoeding en uitbetaling van het spaarloon. Ook TSN-personeel uit andere gemeenten in de regio Utrecht melden zich. Een werknemer zegt dat zij een salarisachterstand van 1200 euro heeft. TSN meldde medio mei dat het ‘opstartproblemen’ heeft.

Feitenonderzoek
De gemeente heeft een deel van de huishoudelijke verzorging gegund aan prijsvechter TSN. Wethouder Boeve van Amersfoort meldde in mei voor de camera van RTV Utrecht dat hij de meldingen reëel genoeg vindt om een ‘feitenonderzoek’ te doen naar de praktijk van de commerciële thuiszorgorganisatie.

 

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: RTV Utrecht/ foto: ANP Erik van der Burgt

8 REACTIES

 1. Ik schrik van alles wat ik lees. Ik heb het ook wel! Ik ben verzorgende en krijg van TSN geen reistijd uitbetaalt. Alleen de zorg zelf word betaalt.
  Als ik meer tijd nodig heb dan op het rooster staat dan krijg ik die ook niet uitbetaalt.
  Tussen uren worden niet uitbetaalt en als ik een ochtend dienst en avonddienst werk dan is reistijd mijn eigen tijd.
  Soms moet ik om bijvoorbeelt 9 uur bij client 1 zijn voor ogen druppelen en om 9.10 uur bij client 2 voor wasbeurt, tussen 2 oogdruppels is minstens 5 minuten wachttijd en van client 1 naar client 2 zit soms wel 7 kilometers/15 minuten tussen. Ergens in die ochtend pik ik dan weer tijd terug van een client want hoe kan ik anders op tijd bij de laatste client zijn?
  Bellen voor TSN (soms wel meer dan 10 euro per maand) word niet vergoedt en tijd die om over te dragen (bellen, mailen of sms en) word ook niet vergoedt.
  Een keer was ik op 1 dag 11 uren bezig (reistijden, overdracht, huisarts bellen, naar de apotheek toe,overleg met kollega, mailen naar leidingevende) en krijg dan maar 7 uren uitbetaalt dus alleen de zorg van de client. Ik vindt dit heeeeel erg en heb ruzie met mijn man hierom. Dit mag toch niet? TSN pikt mijn vrije tijd in.

 2. Lees alle reacties
 3. Nou het is inmiddels 2012, en er is niets veranderd qua betalingen.
  ORT+ reiskosten wordn sumier uitbetaald.
  Beloftes 13 juni krijgt iedereen waar hij of zij echt op heeft…aan me hoela.
  voorschotten worden van je vakantiegeld afetrokken…foetsie vakantie geld , waar je het hele jaar voor hebt gewerkt…
  De ene smoes na het andere hebben ze op voorraad…
  wordt er nderhand ZT van en heb de bond erop gezet

 4. hallo
  ja ik heb al van af 2009 grote problemen
  met tsn ,geen reiskosten en de min uren
  wat niet kan ,vrouwen ga naar de sp mail ze of de bond ,en raad iedeen aan om dit aan de OR
  door te geven iedeen moet die problemen heb blijven klachen
  blijf strijden en vechten voor je rechten

 5. BESTE MENSEN
  ga nooit bij tsn thuiszorg werken deze organisatie zijn de GROOTSTE OPLICHTERS die er bestaan ze belazeren bijna al hun werknemers met niet /niet optijd uitbetaling,uren die niet kloppen,werkbriefjes die ineens van 2 periodes weg zijn en jij met je uren zit, geen vakantie mogen opnemen
  BESTE MENSEN GA NOOIT WERKEN BIJ TSN .

 6. Ik werk van af 1 juni 2010 bij TSN. De eerst 4 maanden ging het goed met uitbetalen. Tot dat op 7 oktober mijn salaris nog niet is overgemaakt…..Wel op mijn mail ontvang ik loonstrook ik opende, ja hoor een bedrag
  van 10,75 euro, heb 76,5 uur gewerkt maal 9,76 euro uurloon is toch 746,64 euro.
  Vrijdag de 8 oktober belde ik mijn werkgeverin Beverwijk op, zij zou zorgen dat
  ik mijn geld krijg.Nou heeft een mail gekregen dat in orde is ik krijg mijn geld.
  Paar weken gingen voorbij nog niets ontvangen.
  Dan maar via Corry van Os, vakbondsconsulent TSN. Ook zij beloof
  dat ik mijn geld krijg. Ja hoor de 21 oktober eindelijk weer geld binnen 450 euro en de rest zeker naar Jantje. Weer een mail naar
  corry van Os maar dat help ook niet moet nog steeds krijgen.
  Ik zit in de WW van af vorige jaar december ben offset drukker wil werken ben al 55 jaar in de drukwereld is ook heel weinig werk,
  staat nu al een maand achter met mijn kosten. De volgende periode de 10 moet ik nog mijn uren brief opsturen 44 uren. Wat moet ik nou, moet deze uren op geven aan UWV trekken zij deze uren af van mij uitkering als TSN niet betaald kom ik steeds in diepere problemen.
  Dan barst de bom los in ALMelo, als jullie hier niets aan doet, ik doe mijn best om te werken dan moeten zij mij ook uitbetalen.
  Zag op internet dat dit probleem al jaren loopt. Instatie gaan een onderzoek doen, kan toch niet dat zolang duurt. Jantje stopt
  per 1 januari en straks is het geld foetsi van honderden werknemers die hun geld
  nog niet krijgen, KAN TOCH NIET. Spraak vandaag nog iemand in Enschede
  zij moet haar geld nog krijgen van 2003 van de vorige zorg die jantje heeft overgenomen.
  Velen zitten in geld nood maar ik heb grensen moet ACTIE worden genomen.
  Wij werken met zieke mensen sommige bijna opgegeven.
  AUB doet nu wat aan deze problemen voordat Jantje volgende jaar mee stopt,
  dan wordt het moeilijk.
  Groetjes,
  John Hutubessy
  Tel: 06 10681689

 7. Mijn vrouw krijgt sinds eind maart al geen loon meer. Inmiddels maar twee keer een voorschot gevorderd om te voorkomen dat straks bij een faillisement mijn vrouw naast de centen grijpt.
  Voorschot is wel uitbetaald.
  Administratie is daar een puinhoop. Iedereen doet blijkbaar zijn best maar het softwarepakket is hun boven het hoofd gegroeid.
  Blijkbaar geen geld meer om het softwarepakket te updaten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.