Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Thuiszorg protesteert op 6 maart

Thuiszorgmedewerkers demonstreren op 6 maart op het Plein in Den Haag. Ze willen dat de aanbestedingen in de huishoudelijke zorg aan banden worden gelegd en dat betere salarissen worden gegarandeerd.
Thuiszorg protesteert op 6 maartVakbond ABVAKABO FNV organiseert de demonstratie op 6 maart, omdat de Eerste Kamer dan drie wetsvoorstellen van SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten behandelt. Die komen tegemoet aan de wensen van de demonstranten. De afgelopen jaren hebben veel gemeenten thuiszorg uitbesteed tegen lagere tarieven.


Onderwijs

De vakbond verwacht ongeveer 500 demonstranten. Op dezelfde dag protesteren ook leraren in Amsterdam tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs.

 

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

  1. De lonen zijn veel te laag voort huishoudelijken hulpen 9.60 euro bruto.Daardoor gaan er ook hulpen weg die de kinderen naar de opvang doen .Ze houden nog geen 2 euro over.
    Ik vind wel dat er betere begeleiding moet komen voor de huishoudelijke hulpen want er zijn er bij die kunnen echt niet werken je komt de vreemdste taferelen tegen.en er is ook geen overleg bij uitleg wat voor ziektebeeld de mensen hebben.
    Je weet ook niet wat je over de vloer haalt daar wordt heel niet opgelet een bewijs van goed gedrag zou heel normaal zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.