Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Thuiszorg protesteert in Den Haag

Thuiszorgmedewerkers protesteren dinsdag op het Plein in Den Haag. Zij willen dat de aanbestedingen in de huishoudelijke zorg aan banden worden gelegd en dat betere salarissen worden gegarandeerd. ‘De thuiszorg moet menselijk blijven,’ stelt vakbond Abvakabo FNV die de manifestatie organiseert.
Thuiszorg protesteert in Den Haag

Rond het middaguur werden er ongeveer 300 tot 400 thuiszorgmedewerkers geteld. De demonstranten steunen de drie wetsvoorstellen van SP-kamerlid Renske Leijten die vandaag in de Eerste Kamer worden behandeld. In deze wetten pleit Leijten voor het niet langer aanbesteden van de Wmo, een fatsoenlijk basistarief voor werknemers en een Wmo budget dat alleen mag worden uitgegeven aan zorg.

Achteruitgang
Doordat de huishoudelijke zorg is overgeleverd aan de markt, hebben veel gemeenten thuiszorg uitbesteed tegen lagere tarieven, meent de vakbond. Met als gevolg dat de kwaliteit van de zorg achteruit gaat, duizenden banen op de tocht staan en thuiszorgmedewerkers twintig tot dertig procent van hun salaris moeten inleveren.

Petitie
Sympathisanten konden de wetten van SP-Kamerlid Leijten steunen door een petitie. Deze wordt tijdens de manifestatie aangeboden aan de woordvoerders uit de Eerste Kamer. De manifestatie vindt plaats van 11.00-14.00 uur op het Plein in Den Haag.
 

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

  1. Laten we wel zijn ik heb een PGB en de personeel kosten zijn lager dan die van de thuiszorg omdat de overhead kosten de pan uit reizen. Te veel mensen op kantoor en te weinig aan het bed. Mensen moeten geregeld in de middag wachten om gedoucht te worden hoewel voor veel mensen het ochtend leven rond 10 uur begint. Ja voor kost een verpleger 30 euro exclusief vervoer kosten en voor de thuiszorg 97 euro dat is ook een groot verschil.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.