Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor organisaties jeugdzorg in transitie

Organisaties voor jeugdzorg kunnen vanaf 1 oktober 2014 gebruik maken van een specifieke subsidiemaatregel om problemen op te vangen die te maken hebben met de decentralisatie van de jeugdzorg. Het gaat om subsidies voor voortzetting van zorg en voor langdurige verplichtingen die al zijn aangegaan.
Subsidie voor organisaties jeugdzorg in transitie
Foto: ANP XTRA

Voor bijzondere kosten die jeugdzorginstellingen moeten maken door de decentralisatie naar het nieuwe jeugdzorgstelsel, kunnen organisaties subsidie aanvragen. Het gaat om zogenoemde “transitiekosten” voor jeugdhulp en/of de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering. De overheidsregeling is eind september iets veranderd: de maximale hoogte van de subsidie wordt bepaald door de jaaromzet van de instelling in 2013. Niet, zoals eerder vastgesteld, door de jaaromzet van 2013.

Drie kwart van de jeugdzorgorganisaties heeft nog steeds geen afspraken met gemeenten over voortzetting van de zorg voor kinderen na 1 januari 2015. De transitiecommissie Stelselherziening Jeugd luidt de noodklok. Lees meer>>

Aanvraag

Organisaties in de jeugdzorg kunnen subsidie aanvragen in de volgende gevallen:

  1. Om de voortgang van de zorg voor bestaande cliënten te garanderen. Dat geldt ook voor de voortzetting van de kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering.
  2. Wanneer het gaat om langdurige verplichtingen, die al voor 1 januari 2014 (!) zijn aangegaan door de jeugdzorgorganisatie. De voorziening waarvoor subsidie kan worden aangevraagd moet dan niet of in mindere mate door de gemeenten worden ingekocht.
  3. Als een groot aantal gemeenten (nog) geen samenwerkingsafspraken heeft gemaakt over financiering van jeugdzorg en/of de bevoorschotting van de jeugdzorgorganisatie. Daar zijn wel specifiekere voorwaarden aan verbonden. Kijk verder naar de voorwaarden voor subsidieregeling op Jeugdzorgnederland.nl>>

Zie voor verdere informatie over de subsidieregeling en een aanvraag de website van de rijksoverheid>>

Ken jij die ene fantastische sociaal werker die zich onderscheidt met een duidelijke visie en die innovatief denkt en werkt? Meld deze topper dan aan voor de verkiezing van Sociaal Werker van het Jaar 2014! Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.