Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie van 24 miljoen voor Leren en Werken

Er komt een nieuwe stimuleringsregeling die de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt moet verstevigen. Het geld kan worden ingezet voor scholing van werkende jongeren zonder diploma, maar ook voor werknemers die met ontslag worden bedreigd. Voor de regeling komt 24 miljoen euro beschikbaar.
Subsidie van 24 miljoen voor Leren en Werken

Dat hebben minister Donner en staatssecretaris Klijnsma (SZW) en staatssecretaris Van Bijsterveld (OCW) bekendgemaakt. Met de stimuleringsregeling doen de bewindslieden een beroep op de onderwijsinstellingen om een actieve rol in de huidoge economische crisis te vervullen. Scholing is een belangrijk instrument bij het voorkomen van werkloosheid. ‘Om te voldoen aan de eisen van de arbeidsmarkt is juist nu scholing noodzakelijk. Deze stimuleringsregeling draagt daar aan bij’, aldus staatssecretaris Van Bijsterveldt.
   
Concreet  
Het geld kan worden ingezet voor scholing van werkende jongeren zonder diploma, maar ook voor werknemers die met ontslag worden bedreigd. Aanvragers moeten wel concrete doelstellingen vastleggen voor de aantallen duale trajecten en/of EVC (Erkenning van verworven competenties) die ze willen realiseren.
  
Looptijd
De regeling Leren en Werken gaat van kracht op 7 februari en is geldig tot 1 januari 2011. Alleen samenwerkingsverbanden die een intentieverklaring Leren en Werken hebben ondertekend, kunnen subsidie aanvragen.
    

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: SZW

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.