Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sneller en makkelijker van schulden af: saneringstraject verkort naar 18 maanden

Het aantal huishoudens met problematische schulden drastisch verminderen. Om die reden worden schuldsaneringstrajecten korter gemaakt, van 3 jaar naar 18 maanden. Opvallend: deze nieuwe regel gaat al per 1 juli in.
Het niet betalen van de zorgverzekeringspremie is een belangrijke indicator voor complexere schuldenproblematiek. Ook bij jongeren met een achterstand op het betalen van hun premie moeten sociaal werkers heel alert zijn. Foto Unsplash / Towfiqu Barbhuiya

Dit blijkt uit een Kamerbrief die minister Carola Schouten vorige week heeft verstuurd. Ook de NVVK, de koepelorganisatie van financiële hulpverleners, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en Divosa hebben zich achter de versnelde invoering van het verkorte hulpverleningstraject geschaard.

Senior beleidsadviseur van de NVVK Joeri Eijzenbach legde eerder al uit dat “we alles moeten doen om de drempel tot schuldhulpverlening te verlagen”. ‘Anderhalf jaar bezig zijn met het aflossen van schulden

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.