Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slachtoffer geweld mist vaak emotionele steun, deze maatjes bieden die wel

Stel, je rondt als sociaal werker een traject af bij Fatma, die te maken had met huiselijk geweld. Maar je ziet dat zij niet goed meer naar buiten durft, of dat ze nog steeds gevoelig is voor de woorden van haar ex. Hoe kan zij haar leven weer opbouwen? Maatjes die ook met huiselijk geweld te maken hebben gehad kunnen met laagdrempelige ondersteuning daarin een belangrijk verschil maken.      
Naast praktische hulp, biedt Maatje achter de Voordeur laagdrempelige emotionele ondersteuning aan slachtoffers van huiselijk geweld en seksueel misbruik. Even een gesprekje op de schommel, bijvoorbeeld. Beeld: Unsplash.

Ook na een langdurige begeleiding en/of behandeling is het leven weer opbouwen voor veel slachtoffers van huiselijk geweld of seksueel misbruik heel moeilijk. Natuurlijk vanwege de impact van wat hen is overkomen, en ook vanwege de praktische gevolgen van het geweld. Want velen moeten helemaal opnieuw beginnen. Ze moeten een huis vinden, dagelijkse werkzaamheden alleen doen die ze vroeger samen met een partner deden. En ze zijn misschien wel hun baan en vrienden kwijtgeraakt.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.