Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sensire ontslaat 800 thuishulpen

De Achterhoekse thuiszorgorganisatie Sensire heeft collectief ontslag aangevraagd voor 800 thuishulpen. De beslissing is een gevolg van de bezuinigingen op de thuiszorg. Dat heeft Sensire bekend gemaakt.
Sensire ontslaat 800 thuishulpen
Foto: ANP

De contracten voor thuishulp met zeven Achterhoekse gemeenten lopen op 31 december af. Thuishulp in de huidige vorm is dan niet meer mogelijk, concludeert Sensire. De organisatie wil met het ontslag financiële problemen voorkomen. Met gemeenten wordt overleg gevoerd maar het is nog onzeker in welke vorm huishoudelijke hulp blijft bestaan.

Afwachten

Sensire is volgens woordvoerster Marian Beldsnijder van Abvakabo FNV tot deze stap gedwongen omdat gemeenten niets beslissen tot er duidelijkheid is over de rijksbezuinigingen. ‘Ze wachten af. Dat gebeurt ook elders in het land’, aldus Beldsnijder, die schat dat het in de Achterhoek om zo’n 3000 mensen gaat die de huishoudhulp kwijtraken.

Vertrouwd

De betrokken gemeenten zeggen in een korte gezamenlijke verklaring ervan uit te gaan ‘dat Sensire er alles aan zal doen om er voor te zorgen dat klanten hun vertrouwde hulp houden’.

Sociaal plan

Voor de medewerkers die op straat komen, is een sociaal plan en een wachtgeldregeling. De problemen met de thuishulp hebben volgens Sensire geen gevolgen voor de andere diensten van de organisatie.

Vakbond

AbvaKabo FNV probeert gemeenteraden te overtuigen financiering te vinden om de huishoudelijke hulp overeind te houden. Op 8 juni is in Amsterdam een landelijke manifestatie tegen de zorgplannen van het kabinet. De Tweede kamer debatteert daar 10 juni over.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.