Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Reclamevrouw Greet Prins nieuwe bestuurder Philadelphia

Greet Prins is vanaf 1 april 2009 de nieuwe bestuurder van Philadelphia Zorg. Zij volgt Bram Troost, interim-bestuurder vanuit Espria, op. Zij moet de door wanbeheer in de problemen geraakte zorggroep financieel weer gezond maken. Bijzonder is dat Prins een groot deel van haar carrière bij reclamebureaus werkte.
Reclamevrouw Greet Prins nieuwe bestuurder Philadelphia

Door Martin Zuithof – Greet Prins gaat de regie voeren van het herstelplan waarbij Philadelphia teruggaat naar haar kernactiviteiten, de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Ze heeft ervaring in het doorvoeren van ingrijpende veranderingen bij grote organisaties, meldt Philadelphia.

Cultuurverandering
Zo vervulde Prins ruim 25 jaar managementfuncties bij zowel reclamebureaus als bij publieke organisaties. Als directeur Vernieuwing voerde ze bij uitkerings- en re-integratiebedrijf  UWV de afgelopen jaren een ingrijpende cultuurverandering door. Daarvoor was Prins directielid bij verschillende reclamebureaus als PPGH/JWT, Saatchi & Saatchi en Prins Walvisch.

Financiële problemen
Philadelphia biedt landelijk zorg aan ongeveer elfduizend cliënten. Mede door buitensporige investeringen in kostbaar onroerend goed – zoals Kasteel Beverweerd en hotels in Rotterdam en op Schiermonnikoog – is het vermogen in een jaar tijd geslonken van ruim 24 miljoen euro naar 400 duizend euro.

Espria
Volgens Philadelphia-voorlichter Irma van der Fluit betekent de concentratie op kernactiviteiten niet dat de bestuurlijke samenwerking binnen de Espria-groep weer wordt verlaten. De samenwerking met zorgorganisatie Evean binnen Espria en de personele unie met Woonzorg Nederland gaat gewoon door.

Van der Fluit: ‘Het betekent wel dat thuiszorgactiviteiten die onder Philadelphia vallen, weer worden afgestoten. Kasteel Beverweerd en het Philadelphia-hotel op Schiermonnikoog staan in de verkoop. Over Grand Hotel Philadelphia in Rotterdam zijn geen bijzonderheden te melden, dat gaat gewoon door.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Foto: Philadelphia Zorg

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De vraag van de heer of mevrouw Veldhoven lijkt gerechtvaardigd. Het is nog steeds een vreemd bolwerk waar zomaar een nieuwe bestuurder uit de hoge hoed getoverd kan worden. Ook het nu al weer vastgestelde samenwerkingsverband met ESPRIA ( waar blijkt toch uit dat dit nuttig is??) wordt op voorhand in stand gehouden. Daar zou eerst de discussie over gevoerd dienen te worden.
    Dat Mw. Prins ( de vrouw van Jim neem ik aan ) uit de reclame komt is op zich geen probleem. Ik heb er zelf ook in gewerkt en Hans van Putten van Thomashuizen komt er ook uit. Ik had echter liever gezien dat er vanuit de de clienten-begeleiders ook gespreken met de nieuwe candidaat bestuurder gevoerd waren. Nu weet ik als ouder niets en blijft het weer een verrassing.
    Er is veel , heel veel te doen en dat gaat alleen als er een breed draagvlak is.
    rene olthof

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.