Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poldermoslima Hoofddoekbrigade bestrijdt discriminatie

Werkgevers die vrouwen met een hoofddoek discrimineren, moeten uitkijken. Zij kunnen te maken krijgen met de Poldermoslima Hoofddoekbrigade. Dat is een nieuwe organisatie die zich inzet voor eerlijke kansen voor vrouwelijke moslims op de arbeidsmarkt, zei bestuurslid Nora el Jebli (31) dinsdag.
Poldermoslima Hoofddoekbrigade bestrijdt discriminatie

De Hoofddoekbrigade wil discriminatie vooral tegengaan door het gesprek aan te gaan met werkgevers. ‘Het idee is eigenlijk om te laten horen dat we er zijn, daarna om een dialoog te beginnen’, aldus El Jebli, die als accountant voor het Amerikaanse bedrijf Toolsgroup werkt.

Hoofddoekprijs
Het eerste initiatief is al een feit. Zaterdag organiseren de moslima’s een conferentie in de Al Kabir moskee in Amsterdam. Daarbij aanwezig zijn onder anderen voorzitter van vakbond FNV Agnes Jongerius en voorzitter Doekle Terpstra van de HBO-raad. Ook wordt de eerste Hoofddoekprijs uitgereikt aan een bedrijf dat zich heeft ingezet voor de maatschappelijke acceptatie van de hoofddoek op de werkvloer.

Slachtoffer
El Jebli benadrukt dat moslima’s niet in een slachtofferrol moeten kruipen. ‘We willen niet zielig gevonden worden.’ Maar ze vindt dat vrouwen met een hoofddoek ook geen ongelijke behandeling hoeven te accepteren. ‘Er is discriminatie, vooral op hogere functies.’

De Poldermoslima Hoofddoekbrigade is een initiatief van drie moslima’s van de al langer bestaande stichting Ibno Khaldoun.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Foto: ANP/Ilvy Njiokiktjien

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.