Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pensioenfonds zorg: vier maanden langer werken voor zelfde pensioen

Werknemers in de zorg moeten gemiddeld vier maanden langer doorwerken voor hetzelfde pensioen als werknemers in andere sectoren. Nieuwe zorgwerknemers zelfs zeven maanden. Het bestuur van het pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft namelijk besloten de opbouw van het pensioen in 2011 tijdelijk te verlagen.
Pensioenfonds zorg: vier maanden langer werken voor zelfde pensioen

Dat betekent dat mensen langer moeten doorsparen om aan dezelfde pensioenuitkering te komen. Vooralsnog geldt de verlaging voor één jaar. Alleen wanneer deze wordt verlengd, betekent het dat mensen echt maanden langer moeten doorwerken. Het bestuur van het pensioenfonds neemt hiermee een voorschot op de uitkomst van de discussie over verhoging van de pensioenleeftijd.

Doorwerken
In het pensioenakkoord dat werkgevers en vakbeweging dit voorjaar sloten, is afgesproken dat mensen in 2022 tot hun 66ste moeten werken. Het kabinet moet nog een besluit nemen over het langer doorwerken.

Premie omhoog
Het pensioenfonds verhoogt de premie in 2011 met 0,3 procent tot 23,4 procent van de pensioengrondslag. De pensioenuitkering gaat volgend jaar niet omhoog. De dekkingsgraad van het fonds lag eind oktober op 101 procent: 4 procent lager dan de vereiste 105 procent. Het pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft 2,3 miljoen deelnemers en beheert een vermogen van ruim 98 miljard euro.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.