Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overleg Cao VVT niet van start

Het overleg over de nieuwe Cao VVT werd woensdag afgebroken, nog voordat er echt overlegd werd. Het overleg ging niet door, omdat de Abvakabo FNV met vier personen wilde deelnemen in plaats van het afgesproken aantal van twee personen.
Overleg Cao VVT niet van start

De AbvaKabo liet voor de onderhandelingen weten dat het cao-overleg publiek zou moeten zijn en dat er toehoorders aan de onderhandelingstafel zouden moeten plaatsnemen. Zij namen twee zorgmedewerkers mee. De werkgevers en de andere vakbonden vonden dat de Abvakabo FNV zo de afspraken negeerde. Bovendien, meldt werkgeversorganisatie ActiZ, bemoeilijken publieke toehoorders het cao-overleg.

Transparantie
De werkgevers en de CNV, NU’91 en FBZ hebben de Abvakabo het voorstel gedaan om later die dag alsnog het overleg te starten, maar de AbvaKabo weigerde de toehoorders weg te sturen. De werkgevers hebben de bonden vervolgens uitgenodigd om het overleg op een ander moment te houden. De Abvakabo pleit voor transparantie en zegt ervoor te passen om in achterkamers te onderhandelen over de cao VVT zonder de mensen waar het daadwerkelijk over gaat.

Bron: ActiZ, Abvakabo, CNV/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.