Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Ontslagen thuiszorgmedewerkers Twente kunnen bij TSN terecht

Twentse medewerkers in de huishoudelijke verzorging die door de aanbesteding zonder werk zitten, kunnen bij Thuiszorg Service Nederland aan de slag. Zij kunnen een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgen op basis van dezelfde arbeidsvoorwaarden. Dat laat TSN weten na overleg met Abvakabo FNV.
Ontslagen thuiszorgmedewerkers Twente kunnen bij TSN terecht

De vakorganisaties en TSN hebben woensdag in een sociaal statuut vastgelegd dat medewerkers zich voor vrijdag 27 moeten melden, willen ze op dit aanbod ingaan. Naast de garantie op hetzelfde salaris wordt ook het huidig aantal uren gegarandeerd, laat de organisatie weten.

Collectief ontslag
Na de aanbesteding in Twente werd er vorige maand bij de vakbond collectief ontslag aangevraagd voor 1500 tot 2000 thuiszorgmedewerkers. Zorgorganisaties Livio, Carint Reggeland, Thuiszorg Noord West Twente en Zorgaccent waren het oneens over de gemeentelijke tarieven. De gemeenten bieden een uurprijs van negentien euro voor huishoudelijke hulp en dat vinden de thuiszorgorganisaties drie euro te weinig.

Gunning
TSN offreerde wel en kreeg uiteindelijk de definitieve gunning huishoudelijke verzorging in veertien Twentse gemeenten. De organisatie geeft bovengenoemde personele garanties aan medewerkers die nu zijn ingeschaald tot en met FWG 15. Ook alfahulpen kunnen bij TSN terecht, zij kunnen met een alfaconstructie blijven doorwerken of krijgen een arbeidsovereenkomst aangeboden.

Melden kan voor 27 november via twente@thuiszorgservice.nl

Lees meer in het dossier Wmo en Aanbesteden >>

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: TSN/Foto: ANP/Koen Suyk

10 REACTIES

 1. Ik werk sinds januari ook via BTK zorg, maar wordt zo flauw van deze organisatie….!
  In de tijd dat ik er werk, is er telkens wel iets misgegaan met het overmaken van het loon….het overmaken wordt zonder pardon zo een week uitgesteld. Laten ze dat dan nog netjes melden? Nee hoor!!! Je moet er zelf achterkomen…..

 2. Lees alle reacties
 3. ja ja en wat zou ik dan zijn? en hoever moeten we buigen voor TSN en dankbaar zijn omdat we mogen werken voor klanten die mogen kiezen of ze een man of vrouw willen als hulp ,hoever gaan ze voor die euries bij tsn mogen klanten dadelijk ook kiezen welke kleur de hulp moet zijn want geen beloftes maar garaties houd in gegarandeerd geen hulp of zo hoe moet ik dit zien nou ja er is over nagedacht dat zeker en Robin mijn complimenten dat je nog werkt

 4. ik werk voor tsn
  mijn leven is gewoon zo erg achter uit gegaan
  zou niet meer weten hoe ik het moet aan pakken
  van een gewoon leven geen luxe
  naar de voetselbank en steeds dieper in de schulden komen .als je zo veel gekort word weet je het gewoon niet meer
  bedankt jan torny

 5. In de zoeg gaat het tegenwoordig niet meer om de MENS mar om het geld. Het valt mij op dat juis de grote zorgreuzen (lees schoonmaakbedrijf) gelijk het excuus gebruiken door te roepen dat OOK de MENS daar voorop staat!!!
  Ga toch lekker naar een kleine zorginstelling waar zorg nog gezien wordt als zorg en niet als
  € € € tekens

 6. Waarschuwing: Maak geen overstap naar TSN.
  TSN heeft de aanbesteding in Twente gewonnen. Is daarmee de grootste aanbieder
  geworden. Het is een schoonmaakorganisatie en probeert zich nu te bewegen in de zorg.
  Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft TSN verzuimd deel te nemen aan de informatiemarkt in Weerselo en Hengelo om de zorgverleners de gelegenheid te geven om over stappen met hun clienten. Het is schandalig. Men laat zich helemaal niet zien. Het is een slechte werkgever. Ook de vakbond heeft een halfjaar geleden vele problemen met deze organisatie moeten oplossen. Kies voor een andere zorginstelling waar je wilt werken. Bij TSN ondervind je alleen maar problemen.

 7. Bep goed dat je reageert .
  Kan je duidelijker zijn over de problemen die jullie ervaren na de overname en welke addertjes er onder het gras liggen door nieuwe aanbieders van hh-zorg in de thuiszorg.
  We zullen het als hh-verzorgende in dit land namelijk zelf moeten doen .
  Overgeleverd aan de wet wmo die ons monddood probeert te maken.
  Dus waarschuw elkaar van oost tot west en van noord tot zuid.

 8. ik werk in den _haag wij zijn ook over genomen door tsn .ik hoop voor het persoonneel en klanten dat jullie niet door tsn woorden over genomen .het is gewoon niet leuk om daat elke week voor je reiskosten vergoeding te vragen alles wat daar maar fout kan gaan gaat fout .
  salaris vermindering en dan ook geen reiskosten vergoeding .mijn gevoel ligt bij de mensen bij wie ik werk .maar bij jan ligt dat anders hij is gek op geld,van zijn personeel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.