Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onterechte kosten bewoners verzorgingshuizen

Verzorgingshuizen jagen nieuwe bewoners ten onrechte op kosten. Dat stelt de Consumentenbond op basis van een onderzoek naar 152 verpleeg- en verzorgingshuizen. De bevindingen zijn zaterdagavond gepresenteerd in het tv-programma Kassa.
Onterechte kosten bewoners verzorgingshuizen
Foto: ANP Photo

Volgens het onderzoek moeten nieuwe bewoners in bijna de helft van de verzorgingshuizen zelf vloerbedekking leggen en gordijnen ophangen. Een op de vier instellingen dringt aan op de aanschaf van een seniorenbed en in een op de vijf tehuizen moeten nieuwe bewoners zelf lakens, handdoeken en washandjes meenemen.

Richtlijn

De Consumentenbond stelt dat de verzorgingshuizen zich hiermee niet houden aan de richtlijn ‘Daar hebt u recht op in een AWBZ-instelling‘ van het College voor Zorgverzekeringen. Ook zou het gedrag van de verzorgingshuizen niet stroken met de ‘Algemene Voorwaarden voor zorg met verblijf’ die zijn opgesteld door onder meer de brancheorganisatie ActiZ en de Consumentenbond.

Aangesproken

Een woordvoerder van ActiZ liet in Kassa weten dat een aantal instellingen al is aangesproken op de bevindingen van de Consumentenbond. De zegsman voegde eraan toe dat niet alle bevindingen juist of volledig waren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.