Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderhandelingen Cao GGZ gestrand

De onderhandelingen over de cao GGZ zijn dinsdag gestrand. GGZ Nederland en de werknemersorganisaties Abvakabo FNV, CNV publieke zaak, NU ’91 en FBZ gaan naar hun achterbannen om de situatie te bespreken.
Onderhandelingen Cao GGZ gestrand

GGZ Nederland heeft een eerste bieding gedaan waarin tot 1 juli 2013 loonsverhogingen zijn verwerkt die oplopen tot 4,25 procent. Daarnaast zijn de thema’s duurzame inzetbaarheid, flexibiliteit en modernisering van de wachtgeldregeling belangrijke thema’s voor de werkgevers in de ggz.

Ontslag
Duurzame inzetbaarheid en flexibiliteit zijn nodig om de toenemende zorgvraag en de krapte op de arbeidsmarkt te kunnen opvangen. Met betrekking tot de wachtgeldregeling heeft GGZ Nederland voorgesteld dat in geval van ontslag werknemers van werk naar werk worden bemiddeld en dat de duur gelijkgeschakeld wordt aan de wettelijke werkloosheidsuitkering van maximaal 38 maanden.

Aanknopingspunten
De werknemersorganisaties hebben aangegeven dat de voorstellen op dit moment te weinig aanknopingspunten bieden voor verder overleg. De partijen komen op 8 juni bij elkaar nadat de wederzijdse achterbannen over deze situatie zijn geraadpleegd.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: GGZ Nederland/Foto: ANP/ Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.