Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noord-Holland: Protocol Ouderenmishandeling

Eén op de twintig 65-plussers is jaarlijks het slachtoffer van mishandeling. De Noord-Hollandse Advies- en Steun-punten Huiselijk Geweld (ASHG’s) stelden een gezamenlijk signalerings- en meldprotocol op. Provinciaal kenniscentrum PRIMOnh ontwikkelde in opdracht van de ASHG’s het protocol Ouderenmishandeling.
Noord-Holland: Protocol Ouderenmishandeling

Hiermee willen de advies- en steunpunten voor heel Noord-Holland een sluitend vangnet organiseren rond slachtoffers, getuigen en (potentiële) plegers. Elke instelling kan het protocol aan de eigen organisatie aanpassen.

Het omvat een stappenplan voor professionals als wijkverpleegkundigen, alfahulpen, tafeltje-dek-jemedewerkers, pedicures, maatschappelijk werkers en medewerkers van de sociale dienst die mishandeling vermoeden. Wie breng je op de hoogte? Naar wie verwijs je? Wie neemt de regie? Het protocol bevat een checklist om aanpak en verantwoordelijkheden duidelijk te maken. Ook bevat het tips voor het voeren van moeilijke gesprekken.

Het protocol Ouderenmishandeling wordt in boekvorm gratis verspreid onder organisaties in heel Noord-Holland. Het is ook te vinden op www.protocolouderenmishandeling.nl

Bron: Foto: Primo NH

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.