Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao voor de jeugdzorg

De MOgroep Jeugdzorg en de vakbonden hebben afgelopen vrijdag een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de ruim 30.000 werknemers in de jeugdzorg. Zij krijgen onder meer een loonstijging van 1,25 procent.
Nieuwe cao voor de jeugdzorg

De overeengekomen loonstijging voor het jaar 2010 compenseert de inflatie, aldus de onderhandelaars. Ook ontvangen de jeugdzorgmedewerkers een eenmalige uitkering van 180 euro. De cao loopt tot 1 mei 2011.

Scholing
Naast afspraken over loonstijging en de eenmalige uitkering bevat het onderhandelingsakkoord afspraken over scholing, mobiliteit, sociale innovatie en beheersing van de werkdruk.

Aantrekkelijk
De krappere financiële kaders maken het niet eenvoudig om het werken in de Jeugdzorg aantrekkelijk te houden, stellen de onderhandelaars. Daarnaast verwachten werkgevers en vakbonden in de toekomst problemen bij het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Abvakabo FNV/Foto: ANP/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.