Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe CAO Jeugdzorg investeert in werknemers

MOgroep Jeugdzorg heeft met de werknemersorganisaties ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en FBZ een principe-akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de jeugdzorg.
Nieuwe CAO Jeugdzorg investeert in werknemers

In de nieuwe CAO zijn goede afspraken gemaakt over beloning en vernieuwende afspraken over scholing, ontwikkeling en verlof. Het gaat om een CAO met een looptijd van twee jaar die met terugwerkende kracht op 1 mei 2008 ingaat.

Loonsverhoging
De 26.000 werknemers in de jeugdzorg krijgen met terugwerkende kracht per 1 mei van dit jaar een loonsverhoging van 3,5 procent, gevolgd door een loonsverhoging van 3 procent per 1 mei 2009. Vanaf 2009 wordt ook de eindejaarsuitkering volledig structureel waarmee een zogenaamde dertiende maand ontstaat. Tot nu toe was een deel van de eindejaarsuitkering gekoppeld aan resultaten.

Startprogramma
Om de sector aantrekkelijker te maken zijn afspraken gemaakt over de scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden van werknemers. Voor nieuwe jonge werknemers in de jeugdzorg komt er een apart startprogramma en inwerktraject. Hiermee willen partijen de uitstroom uit de sector verminderen.

Verlof
Over verlof is afgesproken dat werknemers meer invloed krijgen op de werktijden en verlofdagen. Werknemers krijgen jaarlijks een verlofbudget van tweehonderd verlofuren waaruit ze zelf keuzes kunnen maken. Voor 55-plussers is in de nieuwe CAO een vitaliteitsbudget opgenomen ter waarde van 158 uur salarissen. Dit budget kan worden ingezet voor opleiding, verlof, extra pensioen, demotie of een sabbatical. Het principeakkoord zal op korte termijn worden voorgelegd aan de leden van de betrokken partijen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.