Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao is definitief

Sociaal Werk Nederland (voorheen MOgroep) en vakbonden CNV en FNV hebben definitief een nieuwe cao Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening (W&MD) afgesloten. De leden van zowel Sociaal Werk Nederland als de vakbonden hebben de cao goedgekeurd. De nieuwe cao loopt van 1 april 2016 tot 1 april 2017.

Jennifer Elich, woordvoerder van Sociaal Werk Nederland: ‘Wij zijn verheugd dat zowel de leden van CNV als die van FNV hebben ingestemd met het akkoord. Tijdens de vorige cao was FNV nauw betrokken bij het onderhandelingsresultaat, maar wezen de leden van FNV het akkoord uiteindelijk af.’

Loonstijging

In de cao zijn onder andere een loonstijging van 1 procent per 1 juni afgesproken en een structurele stijging van het loopbaanbedrag met 0,5 procent (tot 1,5 procent). Ook een aanpassing van de ORT-regeling en afspraken over de transitievergoeding die straks voor alle werknemers in de sector geldt in geval van ontslag, aanmelding bij het beroepsregister sociaal werk, mantelzorg, ethische reflectie en werkbelasting maken deel uit van de nieuwe cao.

Het loopbaanbudget voor professionals in de sector Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening wordt per 1 juli 2015 ingevoerd. Waarvoor is dit budget en wat betekent dat voor jou als professional? Lees meer >>

Loopbaanbudget en keuzebudget

‘Met dit huidige akkoord bouwen de partijen voort op het vooruitstrevende fundament dat met de vorige cao is gelegd. De welzijnscao is een vernieuwende, stabiele cao. Belangrijke kenmerkende onderdelen ervan zijn twee budgetten die vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd zijn: het loopbaanbudget om duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de branche te versterken, en het individueel keuzebudget, waarmee medewerkers afhankelijk van hun behoefte en levensfase kunnen kiezen voor meer verlof, geld of opleiding,’ zegt Elicht. In de komende periode kunnen werkgevers en werknemers in de sector verder werken aan de implementatie van de budgetten in hun eigen organisatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.