Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer loon in gehandicaptenzorg

De 160.000 medewerkers in de gehandicaptenzorg kunnen de komende jaren rekenen op een loonsverhoging. Abvakabo FNV en andere vakbonden in deze sector hebben een akkoord bereikt over een driejarige cao, meldde vrijdag Abvakabo FNV.
Meer loon in gehandicaptenzorg

De salarissen stijgen op 1 oktober met 1,25 procent, op 1 juli volgend jaar met 1,5 procent en op 1 juli 2013 met nog eens 2 procent. Naast deze loonsverhoging, die optelt naar 4,75 procent, gaat ook nog eens de eindejaarsuitkering omhoog, waardoor de hele loonsverhoging over 3 jaar uitkomt op 5,75 procent, aldus bestuurder Wim van der Hoorn van Abvakabo.

Acceptabel

Hij spreekt over een ‘meer dan acceptabel resultaat’, temeer omdat de nieuwe cao ook nog een eenmalig extraatje kent, zogeheten aanloopschalen verdwijnen en het budget voor scholing omhooggaat.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.