Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Medewerkers Viva! Thuiszorg behouden hun baan

De medewerkers van Viva! Thuiszorg waarvoor het UWV een ontslagvergunning had verleend, blijven toch in dienst. Abvakabo FNV en Viva! Zorggroep hebben hierover een akkoord bereikt, lieten ze donderdag weten.
Medewerkers Viva! Thuiszorg behouden hun baan

De medewerkers die onder de UWV-ontslagbeslissing vallen, krijgen een nieuw contract. Ze houden hun arbeidsvoorwaarden, maar hun salaris gaat via een aanvullingsregeling naar een lagere functieschaal. Concreet wil dat zeggen dat ze er 20 tot 25 procent op achteruitgaan, aldus Abvakabo FNV. Dat gebeurt geleidelijk; de eerste maanden worden de werknemers nog gecompenseerd voor hun inkomstenverlies.

Stappen
De thuiszorgmedewerkers waren van plan volgende week te staken naar aanleiding van de ontslagen, maar dat gaat nu niet meer door. Abvakabo FNV is wel van plan juridische stappen te nemen tegen de lagere inschaling van de thuiszorgmedewerkers.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: nu.nl/ Foto: ANP/Koen Suyk

11 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Iedereen spreekt schande over deze zaak. Politieke partijen waren verbaasd dat het UWV de ontslag vergunning verleende. Ik onderschrijf ook dat de werker de dupe is van de marktwerking.
  Maar de Gemeenteraden (dus ook de politieke partijen) mogen ook te rade gaan bij hen zelf. Zij kijken bij de aanbesteding alleen naar het geld. DE laagste inschrijver krijgt de gunning. Het wordt tijd dat ook de gemeentes bij de aanbesteding ook kwaliteietseisen gaat stellen en ook let op de personele invulling door de zorgaanbieder

 3. Driewerf schande voor de wijze waarop hier laagbetaalde medewerkers en indirect ook de klanten de dupe worden van de marktwerking in de zorg. Schande ook dat “mijn” vakbond hieraan meewerkt.
  Lees de column van Pieter Hilhorst van vandaag in de Volkskrant. Hij slaat m.i. de spijker op zijn kop.

 4. Tegen een 20 tot 25 lager salaris blijven werken als zorgmedewerker om na een paar jaar alsnog te worden ontslagen en daarover 70% uitkering te ontvangen. Is dat beter dan toch maar nu ontslagen te worden en over het huidige hogere salaris 70% uitkering ontvangen?
  Ik zou voor de 2e optie gaan!

 5. is dit nu de marktwerking in de zorg?waar de vakbonden en werkgevers jaren over doen voor een loonsverhoging van1of 2% worden deze werknemers dus 10 jaar terug gesteld in loon en funktie terwijl hun werk hetzelfde blijft.dit klopt van geen kant.wat een geld en tijd heeft dat onderhandelen over loonsverhoging al die jaren wel niet gekost.dus eigenlijk is het onderhandelen over loonsverhoging tussen werkgevers en vakbonden niet meer nodig ,wat een besparing, kunnen ze dit geld gelijk weer aan deze thuiszorgmedewerksters geven en deze berichten spoort mensen ook echt aan om in de zorg te komen werken waar ze zo een kwart van hun loon in moeten leveren omdat dit de werkgever zo uitkomt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.