Mantelzorgen en betaald werk gaan niet samen

Drie op de vier mantelzorgers vindt dat de combinatie van werk en mantelzorg niet goed gaat. Dat blijkt uit een onderzoek van vakbond CNV onder 1720 Nederlanders. ‘Mantelzorgers hebben het idee dat ze op werk niet goed functioneren, maar ook niet in de zorg aan hun naaste’, zegt CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden. Mogelijkheden om mantelzorg te verlenen moet deel uitmaken van regelingen in de organisatie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto Fotolia

Nederland telt ruim 4 miljoen mantelzorgers. Deze groep heeft steun nodig vanuit de werkomgeving, anders ligt een burn-out voor veel werknemers op de loer, constateert CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden. Uit het onderzoek naar de combinatie van mantelzorg en betaald werk, in opdracht van CNV, blijkt dat 39% van de mantelzorgers zich niet gesteund voelt door de werkgever, of de leidinggevende. En 40 % voelt zich niet gesteund door collega’s.

Hoge werkdruk

Vakbond CNV heeft een onderzoek laten doen door Maurice de Hond naar de combinatie van werk en mantelzorg. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1720 Nederlanders, waarvan 589 mantelzorgers. 71%

1
452

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.