Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Make a Difference Day’ heet nu ‘NL Doet’

Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, geeft vandaag het startschot voor de campagne NL Doet. Dit is de nieuwe naam voor de landelijke vrijwilligersdagen die de afgelopen jaren werden georganiseerd onder de noemer 'Make a Difference Day' (MADD). Initiatiefnemers Oranje Fonds en MOVISIE willen op 19 en 20 maart 2010 100.000 vrijwilligers door het hele land nuttige klussen laten doen.
'Make a Difference Day' heet nu 'NL Doet'

Een opknapbeurt van het clubhuis, een uitje voor bewoners van het verzorgingshuis, de moestuin zomerklaar maken, voor alle klussen is een plek tijdens de NL Doet-dagen. Om het evenement tot een succes te maken, start donderdag een landelijke campagne die sociale organisaties en vrijwilligers bij elkaar moet brengen. Klusaanbieders kunnen op www.nldoet.nl hun klussen in een online database plaatsen en vrijwilligers kunnen deze daar ook doorzoeken.

Groepen
De initiatiefnemers richten zich dit jaar speciaal op groepen vrijwilligers, vertelt projectcoördinator Nancy Scheeve. ‘Als je met een groep gaat dan worden die klussen ook echt geklaard. Bedrijven kunnen de dag benutten voor het betere dagje uit om met collega’s vrijwilligerswerk te gaan doen. Maar het is ook een idee om van de jaarlijkse familiedag met zijn allen op zaterdag te gaan klussen.’

Bedrijven en gemeenten
Oranje Fonds en MOVISIE hopen dat de gemeenten meehelpen met het promoten van de vrijwilligersdagen. MOVISIE richt zich met ‘NL Doet in bedrijf’ bovendien speciaal tot bedrijven, om hen aan te sporen op 19 en 20 maart aan de slag te gaan. Organisaties die mee willen doen, kunnen een promotiepakket aanvragen via www.nldoet.nl.

Bij de foto: Burgemeester Jorritsma geeft samen met Oranje Fonds-directeur Ronald van der Giessen het startschot voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL DOET. Samen met de brandweer uit Almere spuit ze deze nieuwe naam te voorschijn van wat voorheen Make A Difference Day heette.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden

Bron: foto: Jeannette Schols

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.