Column IPW: Woonproblemen zijn…

Sommige dingen zijn vreselijk onhandig en oneerlijk georganiseerd. Neem Stan. Een leuke gast van 20 jaar. Die zich maar mooi heeft ontworsteld aan een al te ruig puberbestaan.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0051-1/MediaObjects/41185_2017_51_Fig1_HTML.jpgSommige dingen zijn vreselijk onhandig en oneerlijk georganiseerd. Neem Stan. Een leuke gast van 20 jaar. Die zich maar mooi heeft ontworsteld aan een al te ruig puberbestaan. En die inmiddels een redelijke verstandhouding heeft met zijn zwakbegaafde moeder. Hij heeft dingen geleerd de afgelopen jaren. Over het leven en zichzelf. Over geld. Over huishouden. Zijn vaste woonbegeleider Wendy heeft hem in een paar jaar tijd een basis meegegeven die zijn moeder hem nooit had kunnen bijbrengen. Nu is Stan er klaar voor. Hij kan op eigen benen staan. Weg uit de beschermende voorziening waar-ie een paar jaar vertoefde.

Maar

0
19

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder