Wilbert Tomesen: ‘Handig’ is echt het allerslechtste argument om persoonsgegevens te delen

In het sociaal domein wordt privacy vaak als hinderlijk ervaren. Onterecht vindt Wilbert Tomesen. ‘Wie ben jij dat jij zeer persoonlijke informatie van iemand anders vraagt?’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vicevoorzitter Wilbert Tomesen houdt zich verre van een politiek of inhoudelijk oordeel, daar is de Autoriteit Persoonsgevens niet voor. Maar de decentralisaties die per 1 januari vorig jaar van kracht werden, maakten wel extra waakzaam. Integraal werken, professionals die samen in bijvoorbeeld een wijkteam cliënten bespreken, een keukentafelgesprek bij mensen thuis. Alles goed en wel, maar het risico op het schenden van privacy van toch al kwetsbare mensen is daardoor toegenomen.

Tomesen: ‘Wanneer je bijvoorbeeld zegt dat je betere, effectieve zorg kunt leveren door professionals met verschillende achtergronden bij elkaar te zetten, dan ga je het gevaar lopen dat je

0
229

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.