Werkgevers en overheden: twee werelden, één doelstelling

Ervaringsonderzoek van Berenschot onder ruim 1.250 werkgevers brengt een fors verschil aan het licht tussen hun verwachtingen en die van overheden. Bijvoorbeeld over functieaanpassing en service van overheden. Maar er zijn ook concrete aanwijzingen dat de doelstelling de beide werelden kan verbinden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In het kader van de evaluatie van de Participatiewet voert het ministerie van SZW drie ervaringsonderzoeken uit: onder werkgevers, gemeenten en UWV en werkzoekenden. Elk ervaringsonderzoek kent drie metingen, in 2015, 2017 en 2019. De resultaten van de tweede meting zijn onlangs naar de Tweede Kamer gestuurd. Het onderzoek onder werkgevers betreft zowel de gedragingen en keuzes van werkgevers bij het bieden van werk aan mensen met een arbeidsbeperking, als hun ervaringen met overheidsinstrumenten en werkgeversdiensten, van zowel gemeenten als UWV. Het onderzoeksmateriaal bestaat uit een enquête onder ruim 1.250 werkgevers, verdiepende gesprekken onder

0
11

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.