Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorkom discriminatie, uitsluiting en polarisatie

Inclusief is het sleutelwoord voor de inrichting van de superdiverse samenleving. Maar de praktijk is weerbarstig. Polarisatie, discriminatie en uitsluiting zijn schering en inslag op de werkvloer, in het onderwijs, de gezondheidszorg en in de woonomgeving. Het kabinet heeft een Zespijler benadering gelanceerd. Hoe ziet die eruit? En wat kan het lokale bestuur ermee?

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41196-018-0101-z/MediaObjects/41196_2018_101_Fig1_HTML.jpgHet kabinet wil het immigratiebeleid toekomstbestendiger maken door voortaan voor een brede integrale benadering te kiezen: de zespijler aanpak.12 Dit artikel gaat over pijler zes: ‘stimuleren integratie en participatie’ en over ‘reguliere immigratie’ van de immigranten die naar Nederland komen met een reguliere verblijfsvergunning voor studie, arbeid of gezinshereniging, of van burgers van de Europese Unie die gebruik maken van vrij verkeer van personen.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.