Voorbij het intuïtief werken

Steeds meer wordt duidelijk welke interventies echt werken op het gebied van huiselijk en seksueel geweld. Nu moet die kennis ook worden gebruikt. ‘Wanneer je op de hoogte bent van wat werkt, kun je beter afwegen wat in de situatie van jouw cliënt helpt.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Minstens 200.000 mensen. Jaarlijks. Ieder jaar lijden minstens 200.000 mensen onder huiselijk geweld. Een frustrerend cijfer. Niet alleen vanwege het aantal op zich, maar ook omdat het zo moeilijk blijkt dat cijfer omlaag te krijgen. Natuurlijk, maatschappelijke omstandigheden, bijvoorbeeld de financiële situatie, zijn een factor. Maar toch. De laatste cijfers van seksueel overschrijdend gedrag stemmen evenmin vrolijk. 61 procent van de volwassen vrouwen heeft ermee te maken gehad, 33 procent van de mannen. ‘Dit is een heel hardnekkig probleem’, beaamt Oka Storms, adviseur huiselijk en seksueel geweld bij Movisie. En betrokken organisaties trekken zich dat volgens haar ook aan.

0
44

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.