Van AWBZ naar Wmo: doen wat werkt, de Alphense aanpak

Wie denkt wel eens terug aan 2014, de vooravond van invoering van de Wmo 2015? Met de wetenschap van nu is het interessant om te reflecteren op de beleidskeuzes van toen. Wat wisten we eigenlijk over de nieuwe taken, de doelgroep, het benodigde budget? Dit artikel bekijkt hoe de keuzes in Alphen aan den Rijn zijn uitgepakt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Transformatie van het zorgstelsel was het toverwoord voor alle gemeenten: meer maatwerk, de professional aan het stuur, denken in oplossingen in plaats van producten, hulp en ondersteuning dichtbij en uitgaan van de leefwereld van de inwoner. Wij waren ervan overtuigd dat een transformatie gepaard moet gaan met een drastisch andere manier van denken en handelen. Zowel van beleidsmedewerkers en bestuur als van zorgaanbieders, professionals en inwoners. We verwachtten maatschappelijke effecten te bereiken zoals leefbare wijken waar

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.