COLUMN Wie doet het echte werk?

Georgie. Wat kan ik me hem goed herinneren. Ik ontmoette hem tijdens mijn stage bij de Raad voor de Kinderbescherming. Hij was vijftien en kind uit wat we nu een multiprobleemgezin noemen. Beide ouders kampten met verslavingen, moeder was licht verstandelijk beperkt en vader had losse handjes. Georgie spijbelde veel en kwam zo op het netvlies van hulpverleningsinstanties. Ik, zelf eigenlijk ook nog een kind, leefde enorm met hem mee. Zou het wel goed komen met Georgie als wij niet nú iets voor hem regelden? Was hij thuis wel veilig met die agressieve vader? En hoe zat het met zijn toekomst, als hij niet naar school ging? Het liet me niet los.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0001-1/MediaObjects/41185_2019_1_Fig1_HTML.jpg

Niet tijdens mijn stage, niet op weg naar huis en niet tijdens de nachten dat ik wakker lag. Uiteindelijk was Georgie een van de redenen dat ik met mijn studie stopte. Het lukte me niet de heftige verhalen van cliënten los te laten en ook een eigen leven te leiden. Daarom heb ik extra veel respect voor bijvoorbeeld Daniëlle van Went, die werkt voor het Expertisecentrum Mensenhandel & (jeugd)Prostitutie. Journalist Jessica Maas liep voor dit nummer van Zorg+Welzijn met haar mee. Slechts één dag, maar wat gebeurt er veel daar. Afwerkplekken, drugscocktails en kinderporno: Daniëlle krijgt er íedere werkdag mee

0
43

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.