Redactioneel: Van der Burg

Bij de afronding van dit nummer van Zorg+Welzijn verwijlde ik even op Twitter. Eric van der Burg, wethouder in Amsterdam, reageerde daar op dat moment op Jan Slagter, omroep MAX-voorman, die in televisieprogramma Pauw stelt dat verzorgingshuizen zijn gesloten zonder goed alternatief.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

Van de Burg: ‘Slagter heeft volkomen gelijk: door verzorgingshuizen opnieuw in te voeren, zorg je voor doorstroming op de woningmarkt, bestrijd je eenzaamheid… bestrijd je armoede onder deze doelgroep etc.’

In 2012 interviewde ik Eric van der Burg voor het boekje Onder het mom van zelfredzaamheid. Van der Burg toen: ‘Van mensen waar wat mee is, kun je nog steeds zelfstandigheid verwachten… Ook voor ouderen is zelfstandigheid belangrijk. Dus we nodigen eenzame mensen uit om naar het buurthuis te gaan waar ze met anderen in contact komen…’ En zo ging het nog even verder.

Bestuurders mogen hun nieuwe standpunten

0
32

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.