Redactioneel: Poelenburg

Terwijl wij dit nummer afronden, haalt de wijk Poelenburg in Zaandam het nieuws. Een groep jongeren houdt de gemoederen daar nadrukkelijk bezig. Geluidsoverlast, respectloos tegen de politie, agressief tegen buurtbewoners.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

Het gebruikelijke, zou je kunnen zeggen. Zoals je het korte media-pandemonium ook ‘gebruikelijk’ kunt noemen. Politici roepen schande, journalisten trekken de wijk in, in de stille hoop er ook weer uitgejaagd te worden, de brutaalse talkshow – Pauw – geeft een aantal van de heren een podium. En de karavaan trekt weer verder.

Mij trof een citaat op GeenStijl. ‘Niets aan de hand toch? Ze hebben wat begeleiding nodig, er moet vooral mee gepraat worden. En, het allerbelangrijkste: ze lopen toch niet in ’t Gooi, Wassenaar, et cetera.Dus wie heeft er nou last van?’

Dat grijnzende cynisme deed me denken

0
20

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.