#OMG: Een euro

Max verkoopt tweedehandsboeken op markten overal in het land. Regelmatig snuffel ik in zijn kraam. En ik doe dat al zoveel jaren, dat ik meestal blijf hangen voor een praatje. Tussendoor helpt Max de klandizie. Zo ook die zondag op het Korte Voorhout in Den Haag.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een oudere klant had op de plank met boeken van één euro een exemplaar uitgezocht dat hij graag wilde hebben. Met een glimlach op het gezicht trok hij zijn portemonnee. Eén euro, zei Max. De klant graaide in het muntenvakje en offreerde met een royaal gebaar dertig of veertig cent. Ik begreep meteen wat er aan de hand was, Max niet. Hij herhaalde de prijs: het is een euro. Daarop dook de man opnieuw een muntje op. Zelfde glimlach, nog steeds te weinig. Laat maar Max, dacht ik nog, maakt wat uit dat het maar 50 cent is.

Op dat

0
54

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.