Mogen professionals nog helpen?’

Het is zoeken naar een nieuwe rolverdeling in het sociaal domein. Lector Lilian Linders (Fontys Hogescholen): ‘We zeggen wel maatwerk, maar maatwerk voor wie dan?’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Klassiek gevalletje ’makkelijker gezegd dan gedaan’. Sociaal professionals zouden met de transities ‘anders’ gaan werken. Integraal, generalistisch, van zorgen voor naar zorgen dat. De riedel is bekend. In het te verschijnen Tussen regels en vertrouwen. Veranderende sociale rollen in de verzorgingsstaat (zie kader, red.) is die rolverandering onder de loep gelegd. Het ‘nieuwe’ sociaal domein is, als je een aanloopfase van anderhalf jaar meetelt, zo’n drie jaar in ontwikkeling. Verandert de professional en bevalt die verandering hem of haar?

Eindredacteur en lector Lilian Linders heeft met name bij die laatste vraag grote aarzelingen. ‘Het is natuurlijk een gemengd beeld,

0
15

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.