Mensen zien zelf niet dat ze achteruitgaan’

Het aantal ouderen dat op de spoedeisende hulp terechtkomt, stijgt sterk. En de transitie AWBZ-Wmo is daar volgens de geriaters Marcel Olde Rikkert en Truus Schuurman mede debet aan. ‘Als mensen met een heupfractuur binnenkomen, is daar vaak al veel aan voorafgegaan.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Eind 2015 publiceerde de NOS een onderzoek onder 73 locaties voor Spoedeisende Eerste Hulp (SEH), gericht op ouderen die daar terechtkomen. Bij twee derde van de SEH’s signaleren de artsen dat veel meer mensen boven de 75 jaar zich melden. Eén op de vijf SEH-posten zegt zelfs een sterke stijging van het aantal ouderen op te merken. Die stijging gaat het groter wordende aantal ouderen door de vergrijzing te boven.

Geriaters Marcel Olde Rikkert, werkzaam bij het Radboudumc in Nijmegen en Truus Schuurman, in dienst bij het Deventer Ziekenhuis, herkennen het beeld zonder meer. Gebrek aan zorg leidt volgens

0
29

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.