#OMG: Koningin

De moeder van mijn vriend Theo is aan het dementeren. Onlangs werd hij weer gebeld. Of hij haar wilde ophalen bij het gemeentehuis in Houten. Ze wilde zich daar inschrijven voor een nieuwe woning. Kennelijk was haar verhaal zo onsamenhangend, dat de ambtenaar nattigheid rook. Als goede zoon kan je dan slechts zuchten, in de auto stappen en mama weer ophalen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ze herkent haar zoon nog wel, gelukkig. Al levert die herkenning vaak een golf van mopperen op. Dat haar dit moet overkomen, en vanochtend wilde een zwarte vrouw haar ook al wassen. Stel je voor: een zwarte vrouw die haar moet verzorgen! Ik dacht altijd dat mijn moeder een moderne, ruimdenkende vrouw was, bekent Theo met het schaamrood op de kaken. Hij constateert dat zijn moeder na al die jaren pas nu een racist blijkt. Hij vindt het vooral vreselijk voor de verzorgende, en vraagt mij of dit nu veel voorkomt in de sector. Ik weet het niet, vermoed van

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.