Redactioneel: Koe

OP EEN BIJEENKOMST met jonge psychiaters onlangs werd de vraag gesteld wat belangrijker is: de privacy van de cliënt of diens gezondheid? De grote meerderheid koos voor privacy. Belangrijkste argument: zonder vertrouwensband kun je de patiënt toch niet helpen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

Een paar pagina’s verderop in dit nummer legt Wilbert Tomesen, vicevoorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, uit dat privacy geen heilige koe is. Er zijn zeker situaties denkbaar waarin je als hulpverlener informatie moet delen, omdat anders het leven van de cliënt of diens omgeving in gevaar komt.

Je zou de decentralisaties kunnen zien als een aanval op de privacy van de cliënt. Integraal werken wordt immers alom als succesfactor voor het welslagen ervan beschouwd. Afstemmen, overleggen, kennis delen over de verschillende ‘leefgebieden’ van de cliënt zouden leiden tot betere en tijdiger ondersteuning. En dus tot het voorkomen van die situaties

0
16

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.