De cliënt spreekt: ‘Ik moet me vooral niet defensief opstellen’

‘Zelf heb ik niet zoveel last van vooroordelen. Maar na een aanslag zoals in Parijs merk ik bijvoorbeeld wel in mijn werk in de supermarkt dat een oudere vrouw niet door mij geholpen wil worden. Dat knaagt wel aan mij. Ik wil leren om op zo’n moment goed te kunnen reageren.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Moezdalifa heeft de cursus ‘This Is Me!’ van het Kennisinstituut Integratie en Samenleving gedaan om jongeren te trainen weerbaar te zijn en een eigen identiteit te vinden. Het project richt zich op jongeren die zich vervreemd voelen van de samenleving, worstelen met eigen identiteit en vragen hebben over hun religie en afkomst. ‘Het is mijn droombaan’, zegt Moezdalifa, ‘Ik wil graag Marokkaanse en moslimjongeren trainen in het vergroten van hun weerbaarheid.’ Voor jezelf opkomen, dat is volgens haar belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk.

‘Ik heb zelf op een heel witte middelbare school gezeten. Niks aan de hand, ik had goede

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.