Vier deskundigen over: ‘Het sociaal domein staat niet op de politieke agenda’

Op 15 maart zijn de landelijke verkiezingen. Waar moet u op letten als het om het sociaal domein gaat? Vier hoofdrolspelers in zorg en welzijn geven advies.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0027-1/MediaObjects/41185_2017_27_Fig1_HTML.jpg

Albert Jan Kruiter: ‘Het belangrijkste thema in de verkiezingsprogramma’s zou de toekomst van de verzorgingsstaat moeten zijn. Wij hebben die verzorgingsstaat opnieuw – op gemeentelijk niveau – uitgevonden. Alles wat er in de verkiezingsprogramma’s staat om dit terug te draaien, zit de professionals die lokaal werken in de weg. Het Nationaal Zorgfonds bijvoorbeeld kan centraliserend werken.

In de meeste verkiezingsprogramma’s wordt weinig gezegd over het doorontwikkelen van de decentralisatie. Denk aan de volwassenen-ggz, maar ook aan de 18-/18+ problematiek rondom de Jeugdwet. De verantwoordelijkheid hiervoor leggen bij de gemeenten vindt men bij de meeste politieke partijen nog een brug

0
72

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.