Congres: Het lastige gesprek over kindermishandeling

Preventie en aanpak van kindermishandeling kunnen beter, vindt Monique Lier. Zij is stafverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg en Kraamzorg en Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling bij zorgorganisatie ZuidZorg. ‘Als een kind gelijk naar jou toe rent voor een knuffel, is dat niet normaal.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Er is de afgelopen jaren veel gedaan om de aanpak van kindermishandeling te verbeteren. De wet Verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, sinds 1 juli 2013 in werking, is een belangrijke stap geweest. Iedere organisatie en iedere zelfstandige hulpverlener die met ouders en/of kinderen werkt, moet een meldcode hebben. Ook de preventie van kindermishandeling is verbeterd.

Allerlei programma’s en trainingen zijn ontwikkeld om hulpverleners te leren hoe ze kindermishandeling voor kunnen zijn. Toch denk ik dat zowel de aanpak van kindermishandeling als de preventie van kindermishandeling beter kunnen. Een cruciaal verbeterpunt is de signalering. Voor ambulant hulpverleners kan het

0
26

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.