Onderzoek: Hersentraining om beter te presteren?

Het blijkt dat het voorste deel van de hersenen bij ouderen actiever is dan bij jongvolwassenen. Wellicht om de geheugenprestatie op peil te houden. Maar is dat deel te trainen en leidt het tot beter functioneren van die persoon?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Anouk Vermeij promoveerde onlangs op onderzoek naar de prefrontaalkwab, het voorste deel van de hersenen. Zij voerde haar onderzoek uit op de afdeling Geriatrie van het Radboudumc, binnen het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour.

Hoe train je specifiek dit deel van de hersenen?

‘De prefrontaalkwab is sterk betrokken bij het werkgeheugen. In het werkgeheugen wordt informatie tijdelijk vastgehouden en bewerkt voordat het voor langere tijd wordt opgeslagen. Door herhaaldelijk oefeningen te doen, thuis op de computer, die een beroep doen op het werkgeheugen wordt de prefrontaalkwab steeds geactiveerd. Voor een effectieve training moeten de oefeningen wel uitdagend

0
30

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.