#HERMAN: Ons deel

Alweer een aantal jaren geleden bleek dat de Engelse merknaam Lonsdale was geadopteerd door extreemrechtse jongeren. Die droegen graag sweaters met die naam. In Duindorp, een wijk van Den Haag gelieerd aan Scheveningen, liep men in die tijd met zwarte jacks waarop een eigen versie op de rug prijkte: Ons Deel.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In Duindorp leven de jongens en mannen het hele jaar toe naar het bouwen van een hoge stapel pallets die zij op oudejaarsavond op het strand in de fik mogen steken. Het leven kan zo simpel zijn. In Den Haag weet verder iedereen dat ze in Duindorp niet van buitenstaanders houden. Nieuwe bewoners worden min of meer gedoogd. Maar als die buitenstaanders in de ogen van hun buren uit de pas lopen, slaat de vlam in de pan.

In één straat woont een Marokkaans gezin dat in april een huwelijk te uitbundig vierde, met ruzie en een handgemeen tot gevolg.

0
19

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.