Gemeentebudgetten sociaal domein onder de loep

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over de budgetten die gemeenten krijgen voor hun taken in het sociaal domein. Er zijn gemeenten met grote tekorten, terwijl er ook gemeenten zijn die geld over lijken te hebben. Dat roept de vraag op of het geld wel goed verdeeld wordt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Recent heeft Andersson Elffers Felix (AEF) voor het ministerie van Binnenlandse Zaken een onderzoek uitgevoerd naar de budgetverdeling in het sociaal domein.1 Het onderzoek keek vooral naar budgetten voor taken die in 2015 gedecentraliseerd zijn op het gebied van jeugdhulp, Wmo en participatie. In het onderzoek is onderzocht of de verschillende verdeelmodellen voldoende kloppen met de realiteit. In dit artikel geven we een samenvatting van de onderzoeksuitkomsten en geven we handvatten hoe gemeenten hier in de eigen gemeente mee aan de slag kunnen.

Verdeelmodellen

Gemeenten in Nederland worden voor het grootste deel

0
33

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.