Venray in verandering: Een decentralisatie is geen heupoperatie

Hoe controleer je of de decentralisaties succesvol verlopen? De Venrayse gemeentepolitiek worstelt zichzelf in een gordiaanse knoop.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit relaas gaat over elf minuten en vijfentwintig seconden fascinerende gemeenteraadspolitiek waarvan ik getuige was op dinsdag 1 november 2016.

Agendapunt 12: het rapport van de plaatselijke Rekenkamer over de vraag: in hoeverre kan de gemeenteraad haar kaderstellende en controlerende taak uitvoeren? De Rekenkamer vindt dat het de gemeenteraad niet lukt: ‘De beleidsontwikkeling in Venray kan alle kanten op gaan en er is nauwelijks sprake van sturing door de raad.’ Had de gemeenteraad in 2014 maar het advies van diezelfde Rekenkamer opgevolgd: ‘Zorg voor scherpe kaderstelling waaraan het beleid getoetst zou kunnen worden.’ Maar nu, twee jaar later, schrijft

0
19

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.