Digitalia: Helpt gaming kinderen met autisme?

Nieuwe digitale ontwikkelingen, handige apps en gadgets voor het sociaal domein. Heb je tips? Mail dan: zorgenwelzijn@bsl.nl

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0078-3/MediaObjects/41185_2017_78_Fig1_HTML.jpg

Voor kinderen met autisme zijn er sociale-vaardigheidstrainingen. Deze blijken echter niet heel effectief. Daarom is een aantal instellingen een onderzoek gestart naar de ontwikkeling van digitale werkvormen.

De huidige trainingen moeten leuker en gevarieerder worden gemaakt en daardoor effectiever. Een voorbeeld van een digitale werkvorm is een toolbox met interactieve oefeningen en games, te spelen op bijvoorbeeld een iPad. Kinderen met autisme, hun ouders en hulpverleners ontwikkelen in dit project mee aan het uiteindelijke product. Door samen te onderzoeken en te ontwerpen, worden oefeningen ontwikkeld die goed aansluiten bij de doelgroep om zo de training effectiever te maken.

In het

0
40

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.