Digitalia: Smartphone monitoring tegen terugval na depressie

De Hersenstichting en het Radboudumc willen door de inzet van mobiele technologie voorkomen dat mensen na een depressie een terugval krijgen. De nood is volgens de twee partijen hoog.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij de meerderheid van mensen die ooit depressief is geweest, keert de depressie terug. De applicatie SMARD moet dit gaan voorkomen. SmartPhone Monitoring Against Recurrence of Depression (SMARD) is een mobiele technologie die continu de omgeving van de patiënt scant en kleine veranderingen registreert in individueel gedrag en sociale activiteiten, om zo het risico op een terugval te voorspellen.

De Hersenstichting, investeerder van de applicatie, en het Radboudumc hopen mensen te vinden die de applicatie willen testen. De mobiele technologie maakt gebruik van twee applicaties. De app BeHapp registreert de communicatie- en gedragspatronen van de patiënt en zal zo het

0
33

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.